Dagbok

Eldre småplukk (til 2010)

Her ligger smått og hint om forskjellige ting. Det vil si saker som ikke automatisk  hører inn under de andre menyene på siden. De ferskeste sakene ligger øverst.

Søndag 1. august

Sååååå uskyldig:

Jeg lurte på hvor det ble av den leverposteiboksen ja....


fredag 30. juli

Natt til i dag var det et heftig tordenvær, jeg knipsa ca 150 bilder, og 8 av de "traff" lyn såpass at de ble brukbare:) De ligger på facebook-sida mi. Det lyna minst to ganger i minuttet i 2 timer, og det er utrolig sjelden her nord!

Onsdag 14. juli 2010

Garmin Astro

I sommer fikk jeg endelig anskaffet en Garmin Astro hundepeiler, noe jeg har ønsket meg i et år! :) Dette er et GPS-basert hundepeilersystem som for noen år siden revolusjonerte hundepeil i forhold til de tidligere tiders radiopeilere.

I halsbåndet DC-30 sitter en GPS-mottaker og en VHF-sender. Vekten av "boksen" og halsbåndets konstruksjon gjør at GPS-antenna i sin lille boks alltid blir liggende oppå nakken til hunden, for best mulig satellittmottak. Ei VHF senderantenne svinger opp over nakken til hunden.

VHF-senderen i halsbåndet sender GPS-posisjonen til håndenheten Astro 220 hvert 5., 10. eller 30. sekund, valgfri hyppighet i forhold til strømforbruk. På Astro 220 er det ei VHF-antenne som tar imot signalet fra hunden, forøvrig så er håndenheten en modifisert Garmin 60 GPS.

Astro 220 har da egen satellittmottaker, slik at du nå har både din og hundens posisjon. Dette kan vises på kart, eller retning/avstand til hunden i et kompassvindu. Man kan få all mulig info på håndenheten, retning og avstand til hunden, fart, gjennomsnittsfart osv, om hunden står i ro, løper, med mer. Og hunden legger igjen en sporlogg, masse punkter i sitt kjølvann på skjermen, så du kan se hvordan turen dens har forløpt.

Både håndenhet og halsbånd er IPX7-klassifisert, hvilket vil si at de skal tåle å ligge på 1 meter dypt vann i 30 minutter uten å lekke. Forøvrig er halsbåndet meget solid konstruert og tåler juling.

Rekkevidden er noe begrenset, reklamen sier opptil 11 km, men i praksis i normalt kupert og skogkledd terreng så er den en kilometer eller tre. Dette kan avhjelpes noe med lengre antenne på håndenheten, eller ved å peile fra høydedrag. 

Uansett; dette blir et veldig kjekt hjelpemiddel til høsten, og jeg gleder meg til å ta den i bruk!


Mandag 12. juli 2010

Har vært uten nett lenge, men er nå back in business. Sidene er nå oppdatert i forhold til utstillingsresultater for Ares, samt siste storfangst på fisketur;) 

Vi i arrangementskomitéen for et eventuelt NM i drevprøver for bassetrasene har hatt vårt første møte, og det ble meget konstruktivt med bred enighet om hvordan et NM bør være. Blir spennende å se hva Årsmøtet i Norsk Bassetklubb sier om vårt forslag i januar 2011.

Den ordinære drevprøven for bassetrasene begynner å komme på plass. Jeg har reservert fire rorbuer på Vega i perioden 2.-5. september. Terrengene er på plass, nå venter vi bare på påmeldinger fra fjern og nær. Har du basset, meld på! Husk fristen, ca 12. august.

Jeg ble også spurt av de som drifter 123hjemmeside om jeg ville være "talking head" som sier litt om 123hjemmeside som nettverktøy og litt om mine sider, så jeg dukker kanskje opp på mail/PM og 123 sine hjemmesider:)


Torsdag 6. mai 2010

To drevprøver påmeldt

Ares er foreløpig påmeldt to drevprøver i høst; én ordinær/samlet prøve, og én bevegelig prøve. Han trenger en 1.premie på en av disse for å bli Norsk Jaktchampion NJCH, og jeg tar overhode ikke sjansen på at han lykkes på første forsøk. Best å være føre var :)

Onsdag 5. mai 2010

Ordinær/samlet drevprøve på Vega 2010

Styret i Norsk Bassetklubb har vedtatt å legge én av sine tre ordinære/samlede drevprøver i 2010 til Vega! Her er det bare å hive seg med, veldig gjerne med lokale bikkjer også, da dette er det nærmeste tilbudet til drevprøver for bassetrasene vi har i Nord-Norge.

Drevprøvene er en "videreutvikling" av de bevegelige prøvene vi arrangerte på Vega i 2009. Den ordinære/samlede drevprøven vil finne sted i perioden 2. - 5. september 2010.

Hovedforskjellen på ordinær prøve kontra bevegelig prøve er at prøven samler flere hunder, den begrenses til et fast tidsrom, og også jaktchampioner og hunder med oppnådd Drev-cert kan delta. På ordinære prøver er det bare mulig å stille samme hund én gang i løpet av prøvehelga. 

Vi ser imidlertid på muligheten for å arrangere en dag med bevegelige prøver i forbindelse med denne prøvehelga, slik at vi kan få noen ekstra starter hvis behov.

I tillegg kåres det en "prøvens beste hund" på ordinære prøver. Takk igjen til Norsk Bassetklubb som har vist oss tillit i år også, nå må jeg begynne å organisere prøven med tanke på overnatting og annet.

🙂

Lørdag 1. mai 2010

Hard konkurranse i Østersund!

NJCH Pondus til Anita og Roger i Verdal fikk Cert, BIR, BIG og 2.BIS på jakthundutstillinga i Stjørdal i dag! Grattis til dem!

NJCH Pondus og NUCH Ares skal konkurrere om Cert i Østersund i Sverige 23. mai, og det må bare bli en skikkelig "rysare"! Men som alltid stiller jeg med lave forventninger, selv om det står om svensk utstillingschampionat for Ares.

Det vil si; Jeg forventer nesten en 1.kval, det har han jo hatt på samtlige utstillinger (og 1.konk). Og så kan det jo hende at det kommer noen svenske bikkjer snikende i jakt/bruksklasse, vi får se.... Blir spennende når katalogen er klar så vi får se hvilke bikkjer som stiller!


torsdag 29. april 2010

Regler om cert på utstilling bør endres

Man kan få utstillingscertifikat med basseter som ikke er drevpremiert i Norge. I Sverige MÅ bikkja være drevpremiert for å få cert. Bare bikkjer med minst 3. premie på drevprøve får stille i jakt/bruksklasse, som er eneste klassen hvor det deles ut cert i Sverige.

Denne regelen håper jeg vi får innført i Norge også. For å få utstillingschampionat må svenske bikkjer ha oppnådd minst én 1. premie på drevprøve, i Norge holder det med 2. premie. Det svenske eksemplet kunne vi også fulgt i Norge.

Dette vil etter min og andres mening bidra i enda sterkere grad til at basseter ikke blir raser for de som kun er interessert i utstilling. Det finnes eksempler på hunder som har 15-20 cert, meget flotte hunder selvsagt, men de hindrer drevpremierte hunder som ellers er helt utmerkede å oppnå cert og championat.

En hund med haugevis av cert men ingen drevpremiering kan heldigvis ikke bli utstillingschampion med dagens norske regler.

Samtidig kunne man fått ryddet vekk den tullete regelen om at basseter må være minst 2 år gamle for å bli jaktchampioner. Sånn som det er i dag så må basseter oppnå minst to 2. premier på utstilling ETTER fylte to år for å fylle utstillingskravene til jaktchampionatet. Men stille på drevprøver kan rasene allerede fra 9 mnd alder. Sprøtt...

Lørdag 24. april 2010

Nytt hundefôr skal testes

Jeg har lest og hørt den siste tidens mediaoppslag om hvilken næring som er best for hunden, og har vært litt i tenkeboksen. Det sies (og det høres fornuftig ut) at hunden er best tjent med føde som er tilnærmet det ville hunder og ulv spiser.

På Jakthundforum.com dukka det opp en tråd om dette, hvor Roger Johansen i Silvercreek beagles snakket varmt om Norwegian Polar hundemat. Han har brukt dette i 30 år med veldig godt resultat. Link til tråden her.

Norwegian Polar hundemat er laget av veterinærkontrollerte slakteriprodukter, vom, struper, lunger, lever, kjøttavkutt og fett m.m. fordelt på storfe, sau og gris, også tilsatt mais, vitaminer og mineraler. Foret er fullverdig (helfor). Se mer på Norwegian Polar.

Fôret kommer i frosne blokker på 20 kg, som er perforert slik at det med øks eller lignende lett deler seg opp i 20 kilosblokker. Det skal ha god holdbarhet i opptint tilstand. Roger Johansen har laget en instruktiv filmsnutt som du kan se ved å klikke her.

Jeg har alltid vært fornøyd med tørrfôret Ares har brukt; det første halvannen året Royal Canin og det siste året Eukanuba, begge såkalt High Performance fôr for bruks- og jakthunder. Likevel; det kan være greit å prøve noe nytt, og så blir dette en god del rimeligere enn tørrfôr!

EDIT: Fôret er kommet i hus, og første porsjonen gjorde Ares helt ellevill; han slukte det kjapt og effektivt! Dette må jo være supert for småspiste bikkjer (hvilket Ares ikke er).

Etter noen dager har jeg allerede sporet et godt tegn; avføringa til Ares er liten, hard og svart, hvilket betyr at hundemagen klarer å utnytte fôret veldig godt! :)


Drevprøveresultater Dogweb

NKK har nå lagt ut drevprøveresultatene for 2009 på Dogweb. Dette er kjempekjekt, da det tidligere kun har vært oversikt over utstillingsresultater der. Nå får man et litt mer helhetlig inntrykk av de hundene man studerer der inne.

Fredag 23. april 2010

Ares har gjennomgått en mild og rolig fetekur i ca halvannen måned, og har lagt på seg et drøyt kilo. Han ble veid til 14,9 kg på utstilling i Harstad 20. mars, og er nå 16 kg. Satser på å holde han der, han ser veldig bra ut nå.

Selve målinga var en historie for seg; tok på han trekkselen og festa kroken på den store fiskevekta til den og løftet sakte opp. Han forholdt seg helt rolig uten sprell da han mista bakkekontakten!

😀

Mandag 19. april 2010

Da har jeg hoppet i det og Ares er påmeldt til Jakthundutstillingen i Østersund 23. mai! Det blir tog fra Mo i Rana til Stjørdal fredag 21. mai. Så antakelig til Bakkeli, familiens hus i Selbu, før det blir avreise fra Hell station kl 08.26 lørdag morgen. 

Kl 11.39 er det ankomst Østersund hvorpå vi inntar Östersunds Camping & Stugby. Har bestilt en liten leilighet der, hyggelige priser i Sverige utenfor turistsesongen. 

Deretter blir det festlig samvær med trøndere utover dagen og kvelden, så tidlig (?) i seng slik at man er skjerpet til utstillingen søndag. Utstillingen får bli som det blir, selv om man drømmer om svensk cert og utstillingschampionat :) Det blir tøff konkurranse!

Avreise fra Østersund i halv fem-tiden på ettermiddagen, ankomst Hell igjen kl 19.39. Da skal jeg være over enten på Bakkeli eller i Trondheim til avreise med tog nordover igjen mandag morgen.

Det blir en maraton på 140 mil reise på kort tid, men det blir nok veldig artig også!

😀

Torsdag 15. april 2010

Rådyr og rådyrjakt Nr. 5 er kommet! 

Den ble fluksens trykt inn i DVD-spilleren og avspilt med velbehag. Jeg er subjektiv til tusen, pga mye pbgv! :) Jeg likte filmen, selv om det tildels var en oppsamling av opptak som tidligere var forkastet pga dårlig teknisk kvalitet, særlig på lydsida. Men hele filmen er tekstet, og da får man med seg det som blir sagt.

Det er for store nivåforskjeller på lyden i filmen, noe som er en gjenganger for filmene fra Høgfoss og Fallan. Dessverre. Når man har lyden på høyt nok nivå til å få med seg kontentum og dialog, så skvetter man himmelhøyt når musikken kommer, og man famler fortvilt etter fjernkontrollen. Det samme ved skuddsmell.

Jeg håper produsentene i senere filmer vil vektlegge lydredigering mer. 

Noen sekvenser kunne med fordel vært klipt ned uten at dette hadde gått ut over nerven i filmen. 

Jeg synes også det er dumt at kamera står på auto, med de variasjonene i blender man får. Personer blir svarte i motlys, og blendervariasjoner i andre sammenhenger skaper også et unaturlig inntrykk.

Jeg tillater meg å kritisere litt, siden jeg har jobbet med video og fjernsyn i over tjue år... Det er så lite som skal til for å heve dette fra ren amatørvideo til et semiproft uttrykk.

Når det er sagt; masse fin los med petitene til Merete var artig å se, og lune, trivelige folk som er blitt kameravante. Sekvensen fra jaktprøven var artig for oss som holder på med sånt sjøl :) Basset-Leif slenger litt med leppa med glimt i øyet, og det er mange bra opptak av dyr og hunder i drevet.

Jeg kan trygt be kompisene ta med seg potetgull & cola og komme og se denne filmen. Vi er jo midt i interessegruppa uansett!

😀

Onsdag 14. april 2010

Begynte i dag med denne hjemmesiden, og etter forbløffende kort tid så har det da blitt lagt ut endel allerede. 

🙂

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Jacquie | Svar 16.04.2010 10.18

Wow! Your home site is looking fantastic Jens!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 12:54

Hei. Jeg gir ut ett blad til veteraner I NSB opplag ca.120
Lurer på om jeg kan bruke gåsejakthistorien der?

...
08.09 | 04:09

Hei Martina, da fikk vel både du og din bror Stefan mer enn dere våget å drømme om? Zenta vant og Stefan var den gladeste vinner jeg har sett!

...
05.09 | 15:29

Jag är en jente fra Finland och min bror och hans hund KÄRRÅSENS ZENTA, ska delta i sin första Vega prov. Det är sååå spännande jag hoppas det går bra.
LYCKA TI

...
25.09 | 10:27

Hei! Jeg vurderer sterkt å skaffe meg en BFDB! Jeg må si at etter å ha lest hele artikkelen flere ganger blir lysten bare større og større! Vet du om en kennel?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE