Om meg sjøl

Jeg heter Jens Overvik og er født sommeren 1967. Jeg har hele mitt liv vært opptatt av fiske, friluftsliv og jakt og i de senere år jakthund, noe denne hjemmesiden vil bære preg av.

Jeg er opprinnelig trønder, oppvokst i Stjørdal sammen med fire brødre, og med foreldre fra Selbu. Jeg flyttet nordover til Mo i Rana i 1995 og har mer eller mindre permanent gjort nordlending av meg.

Her har jeg jobbet som videojournalist, foto/intervju og redigering, programleder med mer, i fjernsynssammenheng og videoproduksjoner. Jeg har også jobbet ganske mye som skrivende journalist og fotograf, siden ca 1985. Og så har jeg holdt på med utdanning og studier i endel år oppi dette. Jeg er formelt sett utdannet som fjernsynsjournalist ved Høgskulen i Volda, og har tilleggsutdannelse innen media- og informasjonsarbeid, samt engelsk grunnfag. Pr høsten 2014 jobber jeg i XXL Sport & Villmark i Mo i Rana. Jeg har en sønn som heter Nikolai, født 1998. 

Et hundeliv

Selv om jeg har vært i skogen med jakthunder helt siden slutten av 1980-tallet, så startet min hundeinteresse til jaktbruk for alvor i 2003, med jakt over harehunder. Året etter fikk jeg se en drever i full aksjon, og begynte å tenke i de baner at jeg skulle ha meg rådyrbikkje etterhvert. Så fikk jeg også oppleve Exi samme år, den første petiten jeg møtte, og da var rasevalget gjort. 

Det skulle likevel gå enda noen år før jeg følte at forholdene lå til rette for å skaffe hund med alt som det innebærer. I mellomtiden fikk jeg låne Exi på jakt, og det ble mange fall for henne i jaktlaget.

Exi ble stilt på drevprøver og ble vel nest beste petit i kåringa "Årets Drevhund 2006", dermed hadde hun papirer på at hun var så god som hun er, og hannhundene stod plutselig i kø:) 

Ares baner vei

Exi ble parret våren 2007 med Rotvältans Tufsen, og 19. juli ble hun mor til fem tisper og en hannhund. Siden jeg hadde tegnet meg for hannhund så var valget enkelt, og Ares ble med hjem høsten 2007.

Jeg er vel det man kan kalle nokså aktiv med hund, både i skogen, på jaktprøver og utstillinger. Uten stort annet enn en idé, engasjement og tiltakslyst så klarte jeg å få Norsk Bassetklubb med på å arrangere en større drevprøve på Vega høsten 2009. Dette ble meget vellykket, og erfaringer derfra ble tatt med i videre arbeid med jaktprøver her nord. Denne drevprøven ble i løpet av få år Norges største og mest sosiale drevprøve for bassetrasene, og er terminfestet hvert år. 

Verv og visjoner

Jeg har fortsatt tatt på meg oppgaven med å skape og tilrettelegge for drevprøver med bassetrasene her i nord, i samarbeid med Norsk Bassetklubb. Jeg og Hugo Henriksen er idealistene i bassetmiljøet her nord, og trives med å tilrettelegge dette sammen. Samtidig sørget jeg for at lokale folk fikk starte dommerutdanning for å kunne dømme basseter på slike prøver.

Vinteren 2010 ble jeg av Årsmøtet i Norsk Bassetklubb valgt inn i en komité som etter en idé av Per Hoff skulle utrede muligheten for å skape et NM i drevprøver for bassetrasene. Dette ble nedstemt av Årsmøtet i NBaK våren 2011, dessverre. Men idéen slapp aldri taket, og høsten 2015 arrangeres Norsk Bassetklubbs første NM i drevprøver på Vega, der jeg og bassetvenner her nord er sterkt involvert.

Jeg ble tatt opp som dommerkandidat av Norsk Kennel Klubb (NKK) gjennom Norsk Bassetklubb våren 2011, og gjennomførte teorikurs i Larvik i mai. 
Den praktiske delen av utdannelsen fikk jeg gjennomført under Vegaprøven i begynnelsen av september. Den bestod av to elevarbeid og fire aspirantarbeid ute i felten, under bedømming av hunder. Disse ble godkjent, og etter et par uker ble jeg av NKK autorisert som Drevprøvedommer for bassetrasene, i september 2011.

I februar 2013 ble jeg forespurt om å bli redaktør i Norsk Bassetklubb, noe jeg takket ja til. Her får jeg bruk for min journalistiske kompetanse, og lærer samtidig mye nytt om webbaserte publikasjoner. Selv om jeg nå har fratredt mitt verv som redaktør, så leverer jeg jevnlig stoff til Bassetposten og klubbens nettsider.

Jeg har også vært sekretær i, og aktiv i, Drivende Jakthund-utvalget i Rana JFF. 

Ares, mai 2010.

Slekters gang

Jeg synes den hilsenen som Kristian Overvik la i gjesteboka mi var så flott oppsummert om mine aner, så jeg legger den inn her:

Slekters gang.
"Jens sin stamfar kom til Overvikgrenda i Selbu i 1811 og slo seg ned på en plass som i dag heter Solberg. Jens fikk en sønn som het Arnt, som fikk en sønn som het Jens, som fikk to sønner der den ene het Esten og den andre het Arnt. Denne Esten fikk en datter som het Marianne som fikk en sønn som het Harald som fikk en sønn som heter Jens, det er deg. Broren til Esten, Arnt fikk en sønn som het Johan som fikk en sønn som heter Kristian, det er meg."

Kristian Overvik.Familiebilde vinteren 2009.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 12:54

Hei. Jeg gir ut ett blad til veteraner I NSB opplag ca.120
Lurer på om jeg kan bruke gåsejakthistorien der?

...
08.09 | 04:09

Hei Martina, da fikk vel både du og din bror Stefan mer enn dere våget å drømme om? Zenta vant og Stefan var den gladeste vinner jeg har sett!

...
05.09 | 15:29

Jag är en jente fra Finland och min bror och hans hund KÄRRÅSENS ZENTA, ska delta i sin första Vega prov. Det är sååå spännande jag hoppas det går bra.
LYCKA TI

...
25.09 | 10:27

Hei! Jeg vurderer sterkt å skaffe meg en BFDB! Jeg må si at etter å ha lest hele artikkelen flere ganger blir lysten bare større og større! Vet du om en kennel?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE