NJ(D)CH NUCH Ares

Her finner du info om Ares. Bilder også i undermenyene.

   

Fakta:

Navn: Ares

Titler: NJ(D)CH NUCH  =  Norsk Jakt(Drev)Champion, Norsk Utstillingschampion

Kjønn: Hannhund

Farge: Tricolor

Født: 19.07. 2007 hos oppdretter Lennart Pedersen, Nesna

Rase: Petit basset griffon vendeen

Høyde: 38 cm

Vekt: Ca 16 kg

Mor: NJ(D)CH Lejonlands Xenia

Far: NJCH NUCH Rotvältans Tufsen (eier: Lars Chr. Larsen)

Reg.nr: 17166/07


Meritter

- Årets Drevhund 2010
- Nr. 8 Årets Utstillingshund 2010
- Årets Drivende Jakthund 2010 Rana JFF
- Prøvevinner Mosvikprøven 2010
- Nr. 7 Årets Drevhund 2009

Drevprøver: Seks 1.premie Rådyr (50, 50, 48, 47, 45 og 44 poeng) + to 3.premie Rådyr (42 og 35 poeng, de to første drevprøvene hans). I 2013 ble han som veteran stilt på Vegaprøven som en liten nostalgigreie fra min side, hans siste drevprøve, hvor han greide 2x60 minutter lostid og 1. Rå med god margin (47 poeng).

Utstillinger: 6x 1.Kval, 6x 1.Konk, 2x 2.Kval, 4x CK, 3x Cert, 1x Cacib, 3x BIR, 1x BIM. Norsk Utstillingschampion på sine fem første utstillinger.

Spesielle kjennetegn

Rene klare farger, lettbygd, og en spesielt stri pels som ikke samler kvist og rask, og ikke klabber snø. Energisk, kraftig losmål med meget god hørbarhet (opptil 2,5 km). Veldig bra gemytt.

Jakt:

Det er skutt 49 rådyr for Ares pr. november 2017, i tillegg til at det er skutt ca 50 harer. Har ikke terreng eller mulighet til ubegrenset felling for han, men han har mange hundre loser bak seg på fire viltarter. Det blir ei uke eller to med rådyrjakt i året, 5-8 dager med slipp på rådyr pr høst. Siden hans karriere som rådyrjeger startet i 2009, så er det felt i snitt over 6 rådyr pr høst for han. Det er jeg meget fornøyd med.

Han jager rådyr, hare, rev og hjort, har et effektivt og godt søk med stort utslag om det trengs (500-700 meter) med god kontakt (stempler innom), og er en god viltfinner. Gir seg ikke på eventuelle tap, men legger av og kommer baksporet inn dersom drevet går et par km rett ut. Det skal sies at han har blitt hardere til å henge på med alderen.

Ares har sterk jaktlyst, noe som gjenspeiles i de åtte drevprøvene han har blitt stilt på. Der har han fire ganger 6 og fire ganger 5 i momentet Jaktlyst, av 6 mulige poeng.

Familiehunden

Ares er min trofaste følgesvenn og så mye mer enn bare en hund. Jeg kan takke Ares for enormt mye, som selskap og venn i med- og motgang. Jeg kan derfor trygt si at Ares er en familiehund av beste sort, snill og hengiven mot alle som vil bli sleiket i ansiktet :) Han er lun og rolig og gjør ikke mye vesen av seg i hjemmet. Han bjeffer aldri mot folk og fe når han står ute, og virker veldig fornøyd med tilværelsen.

Han er ikke så søkkandes flink til å gå pent i bånd og kunstene hans begrenser seg til "sitt", "ligg" og av og til "stå", og han kommer når jeg roper på han, men jeg har ikke krevd mer av han heller. I skogen er han Konge, og det er vel så viktig for meg.

Jakthunden

I skogen forvandles denne sedate pelsdotten til et Dyr med dets instinkter, jaktlyst og selvsikkerhet. Å jage på ville dyr med høy og kraftig losføring er det beste han vet.

Det han IKKE vet (heldigvis), er at han er en rase avlet til å bli passe liten og for langsom - samt at bjeffinga (losen) avslører han - til at han noensinne vil klare å få tak i det viltet han følger, og vil fange og spise :) Men det man ikke vet, osv... Ares går inn for oppgaven av hjertens lyst gang etter gang, og vil nok gjøre det så lenge beina bærer han. :)

Ares driver hare, rådyr og rev i 1-2 timer; noen ganger kortere, av og til lengre, men aldri over 3 timer (hareloser kan fort gå 2-3 timer). Dette passer meg bra. Og så viser han en lydighet i skogen som er en takknemlighet i seg sjøl: Bare han har fått jagd ei stund så kommer han alltid når far kaller på han. Med fløyta og stemmen min så kan jeg kalle han av losen og inn til meg, sjøl om han er i fullt jag langt unna. For dette har han flere ganger oppnådd toppkarakter 6 poeng i lydighet på jaktprøve. 

Pelsen hans er verdt et avsnitt for seg. Den er stri, kraftig og samler aldri rusk og rask. Den er også fantastisk i snø; finnes ikke noe snø ved noen temperatur som lager klabber og snøballer som hindrer bevegelser. Dermed er Ares veldig godt egnet til vinterbruk. At han er nokså høyreist og lettbygd er også en fordel vinterstid. I avl er jeg sikker på at pelsen til Ares kan tilføre rasen mye, da det er mye ullen, feil pels ute og går. Utstillingsdommerne har alle som én vært imponert over pelsen til Ares.

Staut kar:)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 12:54

Hei. Jeg gir ut ett blad til veteraner I NSB opplag ca.120
Lurer på om jeg kan bruke gåsejakthistorien der?

...
08.09 | 04:09

Hei Martina, da fikk vel både du og din bror Stefan mer enn dere våget å drømme om? Zenta vant og Stefan var den gladeste vinner jeg har sett!

...
05.09 | 15:29

Jag är en jente fra Finland och min bror och hans hund KÄRRÅSENS ZENTA, ska delta i sin första Vega prov. Det är sååå spännande jag hoppas det går bra.
LYCKA TI

...
25.09 | 10:27

Hei! Jeg vurderer sterkt å skaffe meg en BFDB! Jeg må si at etter å ha lest hele artikkelen flere ganger blir lysten bare større og større! Vet du om en kennel?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE