Fiske og friluftsliv

Jeg har siden jeg nettopp ble kvitt bleiene vært en ivrig sporstfisker. Det startet med fiskevatna "søppå" i Selbu, i mange år bare med ei bambusstang. Men vi fikk fisk, og fiskefeberen satte seg fast for alltid.

Det er innlandsfiske etter ørret og røye, samt sporadisk sjøørretfiske i fjorden, som er min lidenskap. Jeg bruker å si at jeg våger ikke å stille meg opp i ei lakseelv, for da blir jeg sikkert hekta på det også :)

Min største innlandsørret tok jeg i samarbeid med nevø Fredrik i Selbusjøen, på så ultralett utstyr at det skulle ikke vært lov! Stanga er bare 4,6 fot med kastevekt 0-7 gram, og hadde ei knøttlita snelle med 0,12 snøre. Bra vi satt i båt, fisken dro båten med fire mann ombord som den ville. Vekt 2,4 kg.

Min hittil største røye tok jeg på isfiske påskeaften 2010, på den samme stanga! Kanskje derfor berga jeg udyret, som etter heftige utras og 8-10 minutter kamp måtte trues som ei vinkork av ei flaske opp av hølet i isen :) Vekt 2,5 kg. Du ser bilder av den også i fotoalbumet i undermenyen til venstre.

Jeg har en 13-fots båt som jeg bruker å ha på Uman om sommeren. Den har gitt mye glede i form av turer og fiske i flere år.

Under ser du Fredrik med ørreten på 2,4 kg fra Selbusjøen:)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 12:54

Hei. Jeg gir ut ett blad til veteraner I NSB opplag ca.120
Lurer på om jeg kan bruke gåsejakthistorien der?

...
08.09 | 04:09

Hei Martina, da fikk vel både du og din bror Stefan mer enn dere våget å drømme om? Zenta vant og Stefan var den gladeste vinner jeg har sett!

...
05.09 | 15:29

Jag är en jente fra Finland och min bror och hans hund KÄRRÅSENS ZENTA, ska delta i sin första Vega prov. Det är sååå spännande jag hoppas det går bra.
LYCKA TI

...
25.09 | 10:27

Hei! Jeg vurderer sterkt å skaffe meg en BFDB! Jeg må si at etter å ha lest hele artikkelen flere ganger blir lysten bare større og større! Vet du om en kennel?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE