Vegaprøven 4.- 7. september 2014

Resultatliste Vegaprøven 2014

Dommer Liv Arnhild Myrholmen, Stefan Henriksson, og PBGV Kärråsens Zenta.

Da er Vegaprøven historie for i år, og vi kan igjen senke skuldrene etter et vellykket arrangement. 16 hunder til start, 25 starter til sammen inkludert bevegelige prøver. Vinneren var deltakeren fra Finland, og Stefan Henriksson var en meget glad vinner! Tusen takk til alle som bidro til å gjøre dette til nok et kjempearrangement, og spesielt takk til Liv Arnhild og Bjørn som alltid har orden i papirene.

RESULTATER VEGAPRØVEN 2014
Prøvevinner:
PBGV Kärråsens Zenta
Eier: Stefan Henriksson, Finland

1. Rå 54 EP, Drevcert, CACIT. 
60+48+60 minutter på Rådyr.
Dommer Liv Arnhild Myrholmen, aspirant Åsmund Rygnestad.

Prøvens forløp, skrevet av dommer:

Dette er dagen da vi fra orkesterplass kan følge Zenta med sine rådyr nesten i fra minutt til minutt gjennom 3 fullverdige loser ifra uttak til slutt. Hun er en dønn ærlig hund og med bruk av sitt enorme mål driver hun dyra i et humant, flott tempo. Hun benytter hjelp i fra vind når hun kan og sporer når hun må. Hennes fysiske form blir satt på prøve under hele dagen når det jages att og fram bortover og oppover fjellsiden, for så å beherske enger sprøytelagt med kumøkk. Over bilveier og tilbake igjen. Hun lar seg kalle inn fra full los og har utmerket jaktlyst. Honnør også til eieren!

RESULTATLISTE ORDINÆRPRØVEN:

1. PBGV Kärråsens Zenta, 1. Rå 54 EP, Drevcert, CACIT (dommer Liv Arnhild Myrholmen)
2. BFDB Hasta La Vista Junker, 1. Rå 53 EP, Drevcert, Reserve-CACIT (dommer Jens Overvik)
3. PBGV Bustebartens Beinharde Hugo, 1. Rå 51 EP (dommer Hugo Henriksen)
4. PBGV Mørka Skogs Zebulon Ängman, 1. Rå 48 EP
5. PBGV Around I´m What I´m, 1. Rå 47 EP
6. PBGV Bøjentans Rusty Rex, 1. Rå 46 EP
7. PBGV Wildeers Härliga Harry, 1. Rå 46 EP
8. PBGV Petitheias Chilli, 1. Rå 46 EP
9. PBGV Lassebassens Ruska, 1. Rå 42 EP
10. PBGV Rainstone Impe´rial, 2. Rå 39 EP
11. BFDB Fagerkollens Dixi, 2. Rå 39 EP
12. BAN Frøya av Solfjelltun, 2. Rå 38 EP
13. PBGV Frodo, 3. Rå 40 EP
14. PBGV Thea De Baas, 3. Rå 37 EP
15. BAN Runstensfjärdens Göya, 3. Rå 34 EP
16. BBDG Hannah D´Naoned, 0. premie 17 EP

29. august: Bare dager til Vegaprøven!

Onsdag 3. september ankommer de aller fleste Vega og inntar rorbuene på Nes. Noen kommer allerede mandag og tirsdag. Siden sist er to hunder falt fra, noe som man alltid må forvente. Pr i dag blir det da 17 starter på ordinærprøven, og 25 starter inkludert bevegelige prøver. 38-39 personer er fortsatt på lista. Værvarslet for Gladstad ser perfekt ut for avholdelse av drevprøver, så vi tror det blir gode forhold for hundene. Vega kommune har vært så vennlige og la oss leie Havkaféen på Nes til Vegaprøven, så vi satser på å holde åpen kafé for deltakerne (ikke allmenheten). Det blir en hjemmelaget middagsrett hver kveld, i forbindelse med fellesmøtene. Husk kontant betaling i kaféen. Lørdag kveld er vi så heldige å få Sparstuå på Vega til å lage bankett for oss, forsterket med Veronica Eidem. Vi gleder oss!

😀
Boenheter som er booket til Vegaprøven 2014. Nå har vi funnet plass til samtlige 40 mennesker som pr 14. august har meldt sin ankomst. Nå gjenstår det bare å få Havkaféen på plass som samlingslokale.

Dommerkandidater

Tre dommerkandidater skal gjennomføre den praktiske delen av sin drevdommerutdanning under Vegaprøven. Hver av de skal gå to elevarbeid og fire aspirantarbeid under prøven. For å få godkjent, så må minst ett elevarbeid og minst to aspirantarbeid være prøver hvor hundene går til premiering.

29 starter totalt

Ved påmeldingsfristen 1. juli var 19 hunder påmeldt ordinærprøven, og 10 starter på bevegelig prøve. 29 starter er det samme antall som i 2013. Nå jobber vi med å få rorbukabalen til å gå opp. Det er hele 43 mennesker som har meldt sin ankomst fra Norge, Sverige og Finland, og det er litt mer enn vi hadde fantasert om. Vi skal få det til!
😀

Norges største drevprøve for bassetrasene

 

Vegaprøven 2014 vil finne sted i dagene 4. til 7. september. Som tidligere er det ordinærprøve med CACIT (internasjonalt Drevcert), arrangør er Norsk Bassetklubb. 

Nytt av året er at vi har sett nærmere på kapasiteten i terrengene, sammenholdt med antall hunder som har vært påmeldt tidligere. I fjor hadde vi en kapasitet på 30 hunder i løpet av tre dager ordinærprøve (10 starter pr dag, fordelt på morgenslipp og etter lunsj). Antall hunder som stilte til start var 22, og det ble gått 29 starter inkludert bevegelige prøver. 

24 starter

I 2014 ønsker vi å øke størrelsen på slippsonene noe, og har derfor begrenset antallet starter på ordinærprøven til 24 i løpet av tre dager (torsdag-fredag-lørdag). Det vil si 8 starter pr dag, fordelt på fire starter om morgenen og fire etter lunsj. Vi mener dette er et ideelt antall som i enda større grad vil gi like forhold og muligheter i alle slippsoner. Det vil bli mulighet til å stille på bevegelige prøver på søndag, dersom det er greit for dommer du har fått tildelt ved påmelding til bevegelig prøve. Dette avtaler hundefører nærmere når dommer er tildelt av Tore Hem. Tore skal ha påmeldingene til bevegelig prøve også.

Dersom det ikke blir 24 hunder til start på ordinærprøven i dagene torsdag - lørdag, så vil de ledige plassene fylles opp med bevegelige prøver for hunder som er kvalifisert til å gå bevegelig prøve. Dersom du ikke får gått bevegelig prøve på Vega, så kan den prøven gås annet sted i landet ved en senere anledning.

Innkvartering på Nes

Som tidligere har vi booket rorbuer på Nes, i et idyllisk havneområde på nordsiden av hovedøya. Rorbuer vil bli tildelt deltakerne, og noen må forvente å bo sammen med andre bassetvenner. Det vil også være mulig å ordne privat overnatting, eller å komme med campingvogn eller bobil. Vi skal i såfall forsøke å tilrettelegge for dette. Vi foretrekker i størst mulig grad å ha deltakerne samlet på Nes, både for det sosiale, og det praktiske i forhold til daglige møter.

Vi oppfordrer deltakerne til å komme til Vega onsdag 3. september, for fellesmøte og trekning av terreng. Startoppsettet blir mest sannsynlig ikke klart før rett før Vegaprøven starter, i tilfelle noen trekker seg i siste liten.

Dommerutdanning

Norsk Bassetklubb har planer om å iverksette drevdommerutdanning i 2014, dersom det er tilstrekkelig med kvalifiserte kandidater. Ta kontakt med styret i klubben dersom du kjenner noen som egner seg, eller selv er interessert i dette. Hvis det blir dommerutdanning i år, så må de startende ekvipasjene kunne regne med at de vil få en dommerelev/-aspirant med seg ut på prøve sammen med dommer på Vega.

Påmelding

Påmeldingsfristen er 1. juli 2014. Vegaprøvens referansenummer for ordinærprøven er 77-14001, påmeldingsavgift kr 500,-.

Referansenummer for bevegelige prøver 2014 er 78-14001 og påmeldingsavgift er kr 400,-. Det gjelder hele landet, hele prøvesesongen. Om man ikke får gått bevegelig prøve på Vega, så kan man altså gå prøven annet sted i landet senere på høsten.

Påmelding sendes til:

Tore Hem
Reppesgårdveien 122
3220 Sandefjord
tore-hem@online.no

Ta kontakt med Tore Hem eller undertegnede for å få tilsendt påmeldingsskjema på e-post.

 

Jens Overvik

+47 90670741

jeoverv@online.no

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Martina Henriksson | Svar 05.09.2014 15.29

Jag är en jente fra Finland och min bror och hans hund KÄRRÅSENS ZENTA, ska delta i sin första Vega prov. Det är sååå spännande jag hoppas det går bra.
LYCKA TI

Jens 08.09.2014 04.09

Hei Martina, da fikk vel både du og din bror Stefan mer enn dere våget å drømme om? Zenta vant og Stefan var den gladeste vinner jeg har sett!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 12:54

Hei. Jeg gir ut ett blad til veteraner I NSB opplag ca.120
Lurer på om jeg kan bruke gåsejakthistorien der?

...
08.09 | 04:09

Hei Martina, da fikk vel både du og din bror Stefan mer enn dere våget å drømme om? Zenta vant og Stefan var den gladeste vinner jeg har sett!

...
05.09 | 15:29

Jag är en jente fra Finland och min bror och hans hund KÄRRÅSENS ZENTA, ska delta i sin första Vega prov. Det är sååå spännande jag hoppas det går bra.
LYCKA TI

...
25.09 | 10:27

Hei! Jeg vurderer sterkt å skaffe meg en BFDB! Jeg må si at etter å ha lest hele artikkelen flere ganger blir lysten bare større og større! Vet du om en kennel?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE