Fiskejournalen

Her kommer små epistler fra fisketurer. Skriver litt om de turene det er verdt å notere litt fra!

Pangstart på 2011-sesongen!
3. april fisket jeg og Stig Tore på isen (et sted) og gjorde det store røyevarpet. Vi fikk 14-15 fisker mellom 1 og over 2 kg, og en haug mindre fisk som fikk friheten tilbake. 
Stig Tore hadde nok desidert best "haill", for han tok først, størst og mest (denne gangen). Fornøyd fisker! 
😀
Stig Tore og deler av fangsten hans.

4.-5. august 2010:

Viggo og jeg hadde med ungene på todagers tur til Uman, og selv om andre aktiviteter fylte tida mer enn fisking, så fikk jeg og Nikolai denne flotte røya under dorging:) Nøyaktig 1 kg.

2.-3. august 2010:

Jeg, Nikolai og Hugo tok en impulstur til Uman. Det ble lite fiske og ingen fisk, men en trivelig tur. Været var ikke all verden, skyet, enkelte byger og noe vind, ca 10-12 grader. Det begynner å bli merkbart mer skumt om natta nå.

29. juli 2010:

Jeg og Viggo var ute i godværet på litt "drive-and-fishing" ved Tvervatnet og Raudvatnet. Vår uhøytidelige fiskekonkurranse endte 5-5 i antall fisker:) Ikke noe stort, men trivelig tidsfordriv i sol og varme:)

Viggo kjører en ørret som tok på flua:)

24.-25. juli 2010:

Jeg og Stig Tore og sønnen hans Tim camperte ei natt på Uman i godt vær. Vi fikk 8 ørreter, ingen store fisker, men en trivelig tur var det:)

Tim leker i vannkanten mens svartkjelen putrer på bålet:)

6.-8. juli 2010:

Årets første overnattingstur med båt og telt på Uman! Fisket var dårlig pga sen vår som fortsatt preget vanntemperatur, klekking og fiskens aktivitet, noe et par tidligere kveldsturer uten fangst hadde understreket. Men det var godvær nå, og stadig bedring i utsiktene.

Siste kvelden får jeg og Viggo se noen vak som vi nærmer oss til fots. I løpet av få sekunder går markduppen min under og jeg gjør et realt mothugg. Du slette tid for et spetakkel det ble der ute! En diger fiskesporde pisket overflaten til skum og snella hylte i protest. Men... ørreten har kurs rett mot ei rot som stikker opp 15 meter ute, og der henger sena seg fast! 

Uten tanke for annet enn fisken jumper jeg rett uti mens jeg holder bøy på stanga. Da vannet nådde meg til midjen kom jeg til å tenke på mobiltelefonen... Den drukna i bukselomma, men jeg slengte den på land til Viggo. Her skulle det berges fisk først og fremst!

Jeg får stangtuppen forbi rota og kan endelig kjøre fisken forsvarlig, stående i vannet. Viggo hiver ut håven til meg, og etter noen minutter kan jeg trygt lempe fisken og meg selv i land. 2 kg nøyaktig! Tangering av fjorårets ørret-pers her oppe:) 

Like etterpå får Viggo en kraftplugg på 1,5 kg på flue og dupp, og fisketuren var med ett perfekt!

Søndag 16. mai 2010:

Stig Tore inviterte på dorgetur fra Finni og inn retning Dalselv. Det har hittil ikke vært noe å få fra land, men etter mildværet de siste dagene ble det nok fart i fisken.

Hadde 5-6 napp, hvorav en laks på 6 hekto og en sjøørret på pene 2,7 kg kom i båten:) Dro på en stor fisk til, som slapp etter 5-10 sekunder :(  

Brukte 8-10 minutter på å få sjøørreten i båten, fin fight! Den var forøvrig nokså slank, og var hele 68 cm lang. I toppslag kunne den nok veid godt over 3,5 kg...

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 12:54

Hei. Jeg gir ut ett blad til veteraner I NSB opplag ca.120
Lurer på om jeg kan bruke gåsejakthistorien der?

...
08.09 | 04:09

Hei Martina, da fikk vel både du og din bror Stefan mer enn dere våget å drømme om? Zenta vant og Stefan var den gladeste vinner jeg har sett!

...
05.09 | 15:29

Jag är en jente fra Finland och min bror och hans hund KÄRRÅSENS ZENTA, ska delta i sin första Vega prov. Det är sååå spännande jag hoppas det går bra.
LYCKA TI

...
25.09 | 10:27

Hei! Jeg vurderer sterkt å skaffe meg en BFDB! Jeg må si at etter å ha lest hele artikkelen flere ganger blir lysten bare større og større! Vet du om en kennel?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE