Drevprøver 2010

Her kommer resultater og bilder fra drevprøver i 2010. Den første ordinære/samla drevprøven i Nord-Norge for bassetrasene gikk i tidsrommet 2.-5. september på Vega.

Det var samtidig den første drevprøven Norsk Bassetklubb arrangerte denne sesongen. En god oppfølger til historiens første drevprøver i nord, i 2009:) Det var såkalt bevegelige/åpne prøver.

I år som i fjor har jeg tatt initiativet til å få drevprøver her nord, og rollen som lokal arrangementsansvarlig. Mye arbeid, men veldig givende når man sitter der på øya og alt er i gang:)

Dommere på Vega var Liv Arnhild Myrholmen, Bjørn Myrholmen og Leif Rakkestad.

Vegaprøven 2010

Drevprøvene på Vega ble et meget vellykket arrangement i godt vær og med god stemning og høy sosial faktor:) 

Vi gikk bevegelige prøver fredag 3. september. Der gikk Ares til full tid på rådyr på Floa, og ble belønnet med 1. Rå med 48 poeng av dommer Bjørn Myrholmen. Jeg er nok en gang veldig fornøyd med at Ares ble innstilt til full pott 6 egenskapspoeng i både jaktlyst og lydighet. Fikk han inn fra 700 meters avstand i rådyrlos!

I slipp to nøsta han en time på en harefot, før han trødde seg på to rådyr og tok de på en runde istedet. Det gikk en snau halvtime før det reiste over fjellet ned mot Kjul, og Ares la av og kom baksporet sitt til meg. Ares ble her kvalifisert som Norsk Jaktchampion med sin tredje 1. premie.

Drevprøveprotokollen sier: "Losdyret sett i begge loser, rådyr. Med hunden fra 1 til 3 minutt etter. I los nr 2 gikk losen ut, hunden la av og kom inn." 48 poeng, 1. premie Rådyr.

Ordinærprøven

Lørdag var ordinærprøve, og jeg hadde trukket "indrefileten" på øya, nemlig Igerøy. I følge drevprotokollen til dommer Liv Arnhild Myrholmen fikk Ares fot 2 minutter etter slipp, og uttak 5 minutter etter slipp. 

Drevprøveprotokollen sier: "Los 1: Hunden kommer raskt i fot og tar ut et stort dyr, som drar litt ut og begynner å ture rundt innafor hørehold. Når drevtiden nærmer seg slutten kommer dyret til oss på 10 meter. Los 2: Hunden slippes et annet sted i terrenget, tar ut (geit) med to lam, hvor det ene lammet blir losdyret. Legger av og kommer inn når dyret drar ut." 45 poeng 1. premie Rå.

Og dermed ble Ares Norsk Jaktchampion der og da, istedet for å måtte vente til i januar.

Protokollene med poengsummer følger under bildet.

Jens Overvik (Ares), Johan Trætli (Betty Lou), Hugo Henriksen (Thyra), Martin Steen (Lassebassens Casper), Stig T. E. Hansen (Bøjentans Cita), Roger Eidem (Lf-Raja).

Bevegelig drevprøve Vega 3. september 2010

Dommer Bjørn Ragnar Myrholmen

1. premie Rå

Egenskapspoeng: 
Søket: 5
Arb. fot: 5
Drevsikkerhet: 5
Drevmåte/fart: 3
Arb. på tap: (5) (tapsfritt)
Mål/hørbarhet: 4
Losfør./nyans.: 4
Samarbeid: 5
Lydighet: 6
Jaktlyst: 6
Egenskapspoeng: 48 poeng
Slipp 1: 60 min Rådyr
Slipp 2: 25 min Rådyr
"Losdyret sett i begge loser, rådyr. Med hunden fra 1 til 3 minutt etter. I los nr 2 gikk losen ut, hunden la av og kom inn."


Ordinær drevprøve Vega 4. september 2010

Dommer Liv Arnhild Myrholmen

1. premie Rå

Egenskapspoeng: 
Søket: 3 (fikk ikke vist søk)
Arb. fot: 3 (fikk ikke vist fotarbeid)
Drevsikkerhet: 5
Drevmåte/fart: 5
Arb. på tap: 4
Mål/hørbarhet: 5
Losfør./nyans.: 5
Samarbeid: 5
Lydighet: 5
Jaktlyst: 5
Egenskapspoeng: 45 poeng
Slipp 1: 60 min Rådyr
Slipp 2: 35 min Rådyr
"Los 1: Hunden kommer raskt i fot og tar ut et stort dyr, som drar litt ut og begynner å ture rundt innafor hørehold. Når drevtiden nærmer seg slutten kommer dyret til oss på 10 meter. Los 2: Hunden slippes et annet sted i terrenget, tar ut (geit) med to lam, hvor det ene lammet blir losdyret. Legger av og kommer inn når dyret drar ut."


Vegaprøven 2010, alle hunder/starter:  Fem 1. premier og to 3. premier på 11 gjennomførte starter.

Mosvikprøven 2010 - prøvevinner!

Mosvikprøven i trøndelag var Ares sin andre helg med drevprøve høsten 2010, denne gangen skulle han bare stilles på én prøve (ordinærprøve), siden han nå er jaktchampion. 

Truls Tangstad fra Mosvik hadde i år som i fjor lagt opp til et prikkfritt arrangement i samarbeid med Norsk Bassetklubb, det er flott å komme til Basecamp Blomåsen!

10 basseter, hvorav tre fauve og resten petit, stilte til start fredag og lørdag. Ares var blant de sist startende på lørdag etter lunsj. Da hadde mange hunder allerede levert mye bra i skogen. 

Ares ble sluppet i Framverran, Petter Northugs hjemsted. Flott terreng, og bra med rådyr. Ares gikk raskt i fot og uttak, og etter litt tap underveis klokka vi inn full tid 60 minutter og 1. premien var i boks.

Med ennå over 2 timer igjen av prøvetida så var vi klare for nytt slipp. Etter ei stund med bra søk så får han fot, og uttaket kommer like etter. Geit og kje passerer oss på haglehold, og dommer Roger Strandvik gliser godt:) Ares går sakte og pent, og går akkurat til full tid før han finner et elgkadaver å gnage på. 60 minutter tapsfritt. Da hadde jeg ikke mulighet til å kalle inn matvraket, og for første gang får han 4 poeng i lydighet.

Men han gikk 2x60 minutter og jeg var strålende fornøyd! Under premieutdelinga på kvelden ble det klart at Ares ble Prøvens Beste Hund, med 50 poeng! :) Nr 2 ble basset fauve T-Bamse med 48 poeng.

Mosvik er i sannhet blitt en lykkeplass for Ares:)

Protokollen sier:
1. premie Rådyr, egenskapspoeng:
Søket: 5
Arb. fot: 5
Drevsikkerhet: 5
Drevmåte/fart: 4
Arb. på tap: 5
Mål/hørbarhet: 6
Losfør./nyans.: 5
Samarbeid: 5
Lydighet: 4
Jaktlyst: 6
Egenskapspoeng: 50 poeng
Slipp 1: 60 min Rådyr
Slipp 2: 60 min Rådyr
"En bra dag i skogen. Dyr sett i los."
Dommer Roger Strandvik.

Slipp 1: Slipp 12.45, fot 12.47, uttak 12.50, tidtaking opphørt 14.08, koblet 14.35.

Slipp 2: Slipp 14.45, fot 15.10, Uttak 15.13, tidt. opph. 16.13, koblet 16.40.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 12:54

Hei. Jeg gir ut ett blad til veteraner I NSB opplag ca.120
Lurer på om jeg kan bruke gåsejakthistorien der?

...
08.09 | 04:09

Hei Martina, da fikk vel både du og din bror Stefan mer enn dere våget å drømme om? Zenta vant og Stefan var den gladeste vinner jeg har sett!

...
05.09 | 15:29

Jag är en jente fra Finland och min bror och hans hund KÄRRÅSENS ZENTA, ska delta i sin första Vega prov. Det är sååå spännande jag hoppas det går bra.
LYCKA TI

...
25.09 | 10:27

Hei! Jeg vurderer sterkt å skaffe meg en BFDB! Jeg må si at etter å ha lest hele artikkelen flere ganger blir lysten bare større og større! Vet du om en kennel?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE