Skogslogg 2012/2013-sesongen

Her føres det dagbok over både trening og jaktturer med Ares. Sesongen startet ved båndtvangens opphør 21. august. Logg fra Garmin Astro GPS hundepeiler; løpt distanse er i virkeligheten større.

Oppsummering av sesongen 2012-2013 viser:
Antall loser:         58
Løpt distanse:      533 km
Snittfart:             6,4 km/t
Vilt felt for Ares:  8 rådyr, 3 harer
Det er ny rekord i antall loser og løpt distanse for Ares. Antall felte vilt er ikke overvettes, men det er ikke så ofte det blir jaktet rådyr med han heller, det har vært tre turer på rådyrjakt høsten 2012.

28. februar 2013, siste harejakta
Vært mye kulde og snø i vinter, men nå kom jeg, Jens A. og Hugo oss ut på årets siste harejaktdag på kysten. Et ufyselig vær med sludd, regn og vind, men Ares fikk likevel nøstet en fot og hadde to timer harelos. Godt fornøyd med det!

Astro logg: 19 km, snittfart 5 km/t.

Så nært.. Under 10 meter til Thyra på bildet, men hun våget ikke å komme. Bildet lyver mye, det er antakelig minst 60 grader bratt mellom meg og bikkja.

12. januar 2013 - juleflesket trimmes! Og så "evenThyra" da...

Jeg, Jens A, Hugo og hans sønns svigerfar Odd Arne ut på Nesna i dag. Ca -5 grader og rolig vind, gammel skaresnø med 0,5 cm løssnø (ikke nysnø) oppå. Viste seg raskt å være forhold med utrolig dårlig vitring, tre bikkjer sleit i skogen i dag. Ares starta med et raskt og optimistisk uttak, som ble til en times hakkete revelos. Det gikk i rykk og napp, ikke noe å skryte av. Kobla oppe ved Riksveien for sikkerhets skyld. Ares sleit seg gjennom en halvtimes harelos også, hakkete og lite jaktbart. Så fikk han ut rev igjen, og da ble det mer flyt i losen og jeg kjente nesten igjen bikkja. Den gikk en halvtime, før den forsvant i ura like ved der Thyras revelos nettopp stoppet og. To rev i drev samtidig var jo litt artig da, fra hver sin del av terrenget. Ares kom ned på signal, men Thyra våget ikke å klatre ned. Jeg klatret opp i bratta, og kom helt inn på 5 meter fra henne, men hun våget ikke å komme ned til meg. Fjelklatrer Pål berget kvelden, da han rapellerte seg ned til Thyra og til slutt fikk henne med seg. EvenThyra!
😋
57 loser hittil i sesongen for Ares.

Astro logg:
Los 1: 7 km, snittfart 7,2 km/t
Los 2 og 3: 12 km, snittfart 5,4 km/t.

15. desember - fortsatt tørke, barfrost og østavind

Ny tur til Nesna med Jens A. Ares raskt i fot og uttak på rev, som til slutt dro velkjent opp i bratta. Koblet og flyttet oss, etter ei stund fikk Ares nøstet fram en hare. Holdt på i et par timer med den, noe hakkete los. Koblet og flyttet oss etter dautap 1 km fra uttaket. Slapp igjen ca kl 13, og jeg og Jens satt og drakk kaffe og holdt et lynkurs i foto, da vi plutselig blir forstyrret av en los igjen;) Denne krysset Rv17 flere ganger, så etter en liten time koblet jeg, våget ikke mer med all trafikken. Tre loser til sammen.

Astro logg: 32 km, snittfart 6,0 km/t.

10. desember - rev- og hareloser, og DOT

På Nesna med Jens A. igjen, denne gangen startet dagen med to reveloser. Den siste gikk langt opp mot Sjonfjellet og over Rv17 et par ganger, så jeg løp etter en kilometer og fikk innkalt og koblet. Da var det stålos i steinur. Etterpå hadde Ares hele fire hareloser resten av dagen, den lengste på ca en time, den korteste nærmest bare et uttak. Tørt, kaldt og vanskelig med barfrost for tiden. På den nest siste harelosen fikk Jens skutt losharen. 6 loser denne dagen altså.

Astro logg: 35 km, snittfart 6,0 km/t.

8. desember - harelos i bratte stup

På Nesna med Jens A., det ble først en harelos som gikk veldig godt, med få tap, i 3 timer. Haren var imidlertid litt skummel, siden den ikke gikk av veien for å løpe opp og ned bratte fjellsider, og Ares var gærn nok til å følge på både opp og ned. Koblet derfor bikkja, samtidig som jeg ikke synes Ares bør jage mer enn 3 timer. Neste slipp ble også en harelos, som gikk i 1,5 time uten at vi fikk sjanse på den, koblet når det ble mørkt. To bra hareloser.

Astro logg: 35 km, snittfart 6,5 km/t.

Kjeene som ble felt tirsdag. Jens og Ares, André, Tony og "The Stig". Foto: Monica Sund.

26. - 30. november - Årets siste Vegajakt

Ble invitert av Stig Tore og jaktlaget han hadde trommet sammen, til fem dager på Vega. Veldig trivelig å bli invitert:) Totalt ble det 13 loser på Ares denne uka. Dachsen Aiko hadde også noen korte loser, og et dyr falt for han. Artig! :) Totalt var laget involvert i at det ble felt 9 rådyr disse dagene.

Mandag: To loser på Ares, 45 minutter og 1,5 time på Holand. Ingen dyr falt, men flere gode sjanser.

Tirsdag: En los på Holand, André og Stig Tore skjøt hvert sitt kje. 

Onsdag: Tre loser på Holand, ingen fall for Ares.

Torsdag: Seks loser på Igerøy med Erik Rauø, som skjøt bukk og geit i doublé.

Fredag: En harelos på Tjuvrotmyran, geit skutt tidlig på dagen.

Astro logg (hele uka): 70 km, snittfart 7,1 km/t.

17.-18. november 2012 - Prosjekt Ågskardet

Jeg og Hugo ble invitert av Roy og Christer, som hadde ordnet med masse terreng (Christers familie er også grunneiere). Vi fant ut at det ikke er overvettes med hare der, heller ikke så mye hjort og rådyr, men sannsynligvis godt med rev. Og gaupe, fant spor etter gaupa også. Lørdag tok Ares ut en rev som raskt forsvant ut. Ares kom inn baksporet. Tok så ut hare, som kom seg forbi postene før det dro ut. To loser på Ares.

Astro logg: 18 km, snittfart 7,1 km/t.

Søndag var det pøsregn og kjøligere, men da det ble Ares sin tur fikk han ut en rev som turet trangt et par runder i starten, før det dro ut. Reven ble påskutt på kort hold, men mulig bom. Reven gikk rolig og bedagelig i losen før den ble påskutt. Ares stod for 3 av 4 loser denne helga, flink gutt:)

Astro logg: 15 km, snittfart 6,6 km/t.

10. november 2012 - harefall på Nesna

Dro til Nesna med Jens A., slapp ca kl 8. Fikk ganske raskt revelos, som gikk sin vante rute i lia. Ares innkalt etter et kvarter los, da det bar til fjells. Ares fikk snart ut en hare, selveste "gråpus" som Jens har forsøkt seg på tidligere. Den går litt vrient i terrenget, men etter 50 minutter los blir det dot. Nytt slipp og ny harelos, denne følger Ares i 3 timer før vi kobler for dagen og reiser hjem.

Astro logg: 32 km, snittfart 6,0 km/t.

4. november 2012 - Mosvik

Leif Rakkestad hadde fri fra dømming på Mosvikprøven søndag, og lånte Ares på rådyrjakt med lokale gutter. Ares hadde to loser ved Øksnåsen hvor dyrene var innom postene uten at laget fikk skutt.

Astro logg: 13,5 km, snittfart 5,7 km/t

(gikk en halvtime på bakspor etter første losen)

Et fornøyd jaktlag rundt det andre fallet for Ares fredag 2. november. Roy med dachsen Charlie, Johannes, Jo-Anders (vert), Odd, Jens, Johan og Knut.

1.- 2. november 2012 - Vallersund

Ares og jeg, samt Odd Hellevik med TG-Pia, var invitert til Bjugn for å vise fram rasen på rådyrjakt med et lokalt jaktlag. Det ble to trivelige og artige dager, med full bevertning og gjestfrihet.

Første dagen med slipp rett oppafor husene til Jo-Anders førte til at Ares tok ut ei geit som turet innom alle postene to ganger, uten at noen fikk skutt. Ares fikk så ut en bukk som gikk ut av postrekka og inn gjennom fjellene, hvor vi koblet. To loser på Ares.

Astro logg: 11,2 km, snittfart 6,9 km/t.

Dag to ble bedre. Ved første slipp for Ares fikk han ut ei geit (med ett gevir) som turet en runde før det havnet på posten til Odd i "Sluttstykket", med fall etter ca 10 minutter los. Ares ble sluppet igjen, og tok ut dyr som gikk forbi postene og ned til ei lita halvøy. Der var det tre dyr, som Ares hentet en og en og turet trangt, men alle smatt forbi postene. Han holdt vel på halvannen time med dette. Etter lunsj slapp vi i Drilen, og Ares tok ut to dyr som turet innafor 4-500 meter i 45 minutter før Knut fikk det ene dyret på post, med Ares losende inn på fallet. Totalt fem loser på Ares.

Astro logg: 15 km, snittfart 7,0 km/t.

Ferskt rådyrspor.

27. oktober 2012 - liten trimtur i snø

Siden sist har snøen kommet, og jeg og Ares tok en liten lørdagstur her ved jeg bor for å se etter spor. Trivelig med en liten skogtur et par timer med Ares, selv om vi heller ville vært på en skikkelig tur:) Litt mye snø her og brytføre, så bikkja hadde ikke akkurat tempo i søket. Et gammelt nesten usynlig harespor viser at det kanskje fins en pus oppi her i år og. Og rådyr er det definitivt, rett ved boligfeltene. Hørte et dyr stakk ut tett ved stien, og jeg spora med Ares til vi kom til en hage, da snudde vi. Han er taus på ferskspor iallfall:)

Astro logg: 5 km, snittfart 3,5 km/t.

21. oktober 2012 - harelos og barfrost

Det første synet som møtte oss ved "Lyckliga gatan" (stripe med sitkagran) var en rev på åkeren i grålysninga. Slapp Ares, som straks gikk på åkeren med nesa i bakken, mer enn normalt. Ting tydet på dårlig vitring i dag. Han fikk likevel ut en hare etter ca 5 minutter, som han drev i en time. Resten av dagen ble timer med fotarbeid til snuten var sår, som ble belønnet med en kort los som endte i asfalten på riksveg 17, med ditto kjapp innkalling. Beaglevalpen til Roy viste flotte takter i skogen i dag, er bare selve losen som mangler nå.

Astro logg: 18 km, snittfart 4,9 km/t.

20. oktober 2012 - revlos og ny flott harelos!

Var tidlig ute på Nesna sammen med Roy Hoff. Slapp beaglevalpen Chira kl 7, og hun nøstet nattfot i halvannen time.

Slapp så Ares, og det gikk 107 sekunder før det ble uttak. Mistenkte raskt rev pga losmålet hans, og etter ei stund får jeg se reven passere i lia 100 meter unna med Ares halsende etter. Det turet i en halvtime, da blåste jeg inn bikkja fordi reven tok peiling til fjells.

Nytt slipp med Ares, denne gangen ble det harelos etter et lengre søk og langt fotarbeid. Knallbra! Med barfrost gikk Ares ca to timer på denne haren (til slutt var de to i drevet), i en bra los nesten uten noterbare tap på det vanskelige føret. En støver kunne fått en bra 1. premie på denne losen.
Roy fikk senere skutt sin første hare, i los for Thyra. Artig!😀 

Astro logg: 20,7 km, snittfart 6,5 km/t.

11. oktober 2012 - den lengste dagen!

Slapp Ares i godt hareterreng på Nesna ca kl 7 på morran, sammen med Jens A. Kl 07.15 var første harelosen i gang. Vi så haren flere ganger, men dessverre ble det bomskudd fra Jens. Selv om Ares ikke brydde seg om sauene som kom ruslende, så valgte vi å koble for å flytte på oss. Det ble en meget innholdsrik og lang dag!

Første los: 1t. 15min.

Andre los: 2t.15min. (en vrien liten polvott)

Tredje los: 50min. (kalte han inn da han nærmet seg en gård med kyr og sau)

Fjerde los: 1t. 40min. (uttak kl 14.50)

Total lostid: 6 timer! Da hadde han vært ute i 9,5 timer, inkludert ca 1 time pauser/forflytning. Ares var i fin form etterpå, labber og bein helt fine.

Astro logg: 50,8 km, snittfart 6,6 km/t.

😀

Vegajakta 2012 - to rådyrfall for Ares - seks loser (inkludert treningsrunde "dagen før dagen"). 

24. september: Treningsslipp med Ares på Floakrullen, Vega. Raskt uttak, som turet en runde før det gikk østover og turet et par nye runder, før det gjorde en runde tilbake mot uttaket og turet to runder rundt en naken fjellknaus, før det igjen gikk en runde nordover, ny sving tilbake mot uttaket. Da blåste jeg han inn på 200 m avstand etter 1,5 time rådyrlos.

Astro logg: 13 km, snittfart 8,7 km/t (lettløpt terreng).

 

25. september: Første slipp på rådyrjakta, slapp Ares på Midt-Vega ved Gullsvåg. Etter endel søks- og fotarbeid tar han ut dyr som krysser saugjerder flere ganger og turer tett i lauvskogen. Ares forserer gjerdene og henger på, losen gjør en bue mot Holmvatnet og så nordover i terrenget, der Arne Flåtind feller en bukk i losen til Ares etter 20 minutter lostid.

Astro logg: 7,7 km, snittfart 7,3 km/t.

 

26. september: Kveldsslipp ved skogene sørøst for Tømmeråsen, er nødt til å gå medvinds hvilket vanskeliggjør å finne dyr selv med 300 meter søk, men etter ei stund kikker Ares på meg og lurer på om han får løpe tvers over til Tømmeråsen. Jeg bekrefter det med et par skritt, og han løper over jordene i fullfart og springer seg rett på et rådyr i skogkanten 250 meter fra meg. Heftig beskrik! En hare flyr over buskene og ned i et dike for å gjemme seg, mens rådyret tar med Ares over til Jøssåsen og videre nordover Floa. Dyret går videre rett ut, og Ares legger av etter 20 minutter los og kommer inn.

Astro logg: 8,2 km, snittfart 7,8 km/t.

 

27. september: Kveldsslipp ved Floavatnet vest, Ares nøster raskt en fot, og tar ut rådyr som går over jordene og haugene mot Floa, passerer Meretes post på 10 m avstand. Hadde hun hatt kombien da...:) Losen går fra Floa og til Jøssåsen, hvor det snur og kommer tilbake mot uttaket. Da er det imidlertid for mørkt til videre jakt, så jeg blåser Ares inn fra losen på et par hundre meters avstand, 50 minutter los.

Astro logg: 8,5 km, snittfart 8,8 km/t (lett terreng).

 

28. september: Slipp på Holand nord, først en 10 minutter harelos som jeg dro han vekk fra, deretter fikk han fot på rådyr som han tok ut 100 meter unna. Det gikk en bue og sørover, hvor Hugo felte ei smalgeit etter 15 minutter los.

Astro logg: 9,5 km, snittfart 7,6 km/t.

18. september 2012

Ikke tur i skauen, men satte på han GPS-peileren da jeg syklet med han til og fra jobb. Trimtur er trimtur:)

Astro logg: 12 km, snittfart 11,3 km/t.

11. september 2012

Ble bare tull og fjas med mye folk og andre bikkjer i skauen i kveld, så det ble ikke rare løpeturen og langtfra noe los. Lang tids opphold i treninga pga Vegaprøven 2012, der Ares ikke deltok.

Astro logg: 5,6 km, snittfart 5,7 km/t.

29. august 2012

Slipp ca kl 19.30 på Heia, godt "stolsekksøk" i 2,5 time og 15 km, før uttak ca kl 22. Gikk litt hakkete, ikke noe premiedrev i mine øyne, men ca halvtime lostid. Det var nok en knøttliten polvott, for losen turet i et veldig lite område. Godt det endelig ble en los igjen, ikke bortskjemt med det hittil i år... Nydelig kveld med fullmåne og klarvær, ca 15 grader. Harene vil visst ikke ut før seint om kveldene, noterer oss det... Men Ares er allerede lettbeint og sprek, godt å se:)

Astro logg: 17,8 km, snittfart 6,1 km/t. 

25. august 2012

Bjønnlia ca 07.30 lørdag morgen, Roy Hoff kom med beaglevalpen Shira helt fra Ørnes for å være med i skogen:) Et hyggelig bekjentskap, og vi slapp valpen først. Så ut som hun nøsta på noe, så dette kan jo bli bra med alder og erfaring. 
Slapp så Ares mens Hugo var lengre inn i terrenget. Ares søkte fint ut, men fikk ikke ut noe. Sola stod hardt på og tørka fort ut terrenget, ble raskt 15 grader i skyggen. Etter en forflytning så begynte han med noe som ligna nøsting på harefot, men fant ikke ut av det. Han ble sliten i varmen, kondisen ennå ikke helt på topp, men tre timer trening er gull verdt. Dunker Isak hadde et drev 10 km rett fram, så det ble til at vi hjalp til med å få inn han. Det gikk fint:)

Astro logg: 14,0 km, snittfart 5,3 km/t.

23. august 2012

Først en runde med gode gamle dunker Isak (9 år) oppi Vatnadalen, han laga noen fine mønster på Astroen, men uten å få igang noe drev. Så kjørte vi opp i Bjønnlia og leita lenge før vi fant et terreng fritt for folk og biler. Slapp 20.15, og gikk et par timer uten tegn til liv. Så begynner Thea og lose oppi skogen når vi egentlig må hjem (selvsagt), og så får jeg se en hare som løper over veien. Får Ares til meg og på sporet, og det blir en halvtimes harelos før veitap vi ikke har tid til å la han utrede. Fin trimtur likevel!

Astro logg: 11,4 km, snittfart 6,0 km/t.

21. august 2012

Årets sesong startet med ettermiddagstrening oppå Heia/ACR sammen med Hugo (Thea og Thyra). Ble ingen los denne sesongstarten, men jeg var veldig fornøyd med jobben Ares gjorde. Flott søk med runder ut til 5-600 meter på det meste, og jevnlig fin kontakt med hundefører. Lystret fint fløyta på 400 m avstand da jeg syntes han begynte å søke vel nært E6. Så ut til å ignorere liggeplasser etter elg, det lover bra. God kondistrening og tre timers økt er en fin start på sesongen:)

Astro logg: 15,6 km, snittfart 5,6 km/t

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 12:54

Hei. Jeg gir ut ett blad til veteraner I NSB opplag ca.120
Lurer på om jeg kan bruke gåsejakthistorien der?

...
08.09 | 04:09

Hei Martina, da fikk vel både du og din bror Stefan mer enn dere våget å drømme om? Zenta vant og Stefan var den gladeste vinner jeg har sett!

...
05.09 | 15:29

Jag är en jente fra Finland och min bror och hans hund KÄRRÅSENS ZENTA, ska delta i sin första Vega prov. Det är sååå spännande jag hoppas det går bra.
LYCKA TI

...
25.09 | 10:27

Hei! Jeg vurderer sterkt å skaffe meg en BFDB! Jeg må si at etter å ha lest hele artikkelen flere ganger blir lysten bare større og større! Vet du om en kennel?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE