Vegaprøven 2017

9. gang med drevprøver på Vega

Resultatliste ordinærprøven, klikk på bildet for å se detaljer.

6.-10. september 2017 arrangerte vi drevprøve på Vega for niende gang. Vi hadde hele 21 hunder til start på ordinærprøven og 34 starter totalt, inkludert 13 bevegelige prøver.

Arrangementet gikk prikkfritt, og samarbeidet med Vegajakt og ikke minst Nes Kafé via de gode hjelperne/driverne fra Spar Vega, utgjorde prikken over i-en. Tusen takk til dere på Vega!

Vi passerte drevprøvestart nr 200 på Vega i år, og fasit etter prøven er 219 starter. Dette viser betydningen Vegaprøven har for jakthundene i Norsk Bassetklubb. Vi hadde fire raser til start i år; petit, fauve, BAN og Hound. Tidligere har vi også hatt Bleu til start, så 5 av 6 raser i Norsk Bassetklubb har vært til start på Vega.

Vegaprøven fikk også en meget hyggelig sponsorgave fra firmaet Hagehuggern AS til en av deltakerne, Sturla Østensen, på kr 10.000 årlig som skal øremerkes rekruttering. Mer detaljer blir publisert i bassetklubbens kanaler etterhvert.

Vinner av Vegaprøven i år ble Espen Wathne med sin fauve Ruska, som oppnådde 1. Rå med 54 Ep og Drevcert + CACIT. Sterkt! 

Vegaprøven hadde også et kull på fem dommerkandidater på den praktiske delen av sin utdanning i år, hvorav fire ble ferdige på Vega med sine to elevarbeid og fire aspirantarbeid. Siden jeg var NKK-representant på ordinærprøven og således ikke kunne gå med dommerkandidat, så dømte jeg kun bevegelige prøver på Vega i år. Kandidatene var: Audun Glomseth, Per Hjalmar Nilssen, Odd Hellevik, Børge Hansen og Christer Øveraas.

Dommer Hugo Henriksen og hundefører Espen Wathne.
Jeg dømte fauve Ruska på bevegelig prøve, hyggelige timer i skogen som medførte innstilling til 1. Rå. Her sammen med hundefører Espen Wathne og dommerkandidat Børge Hansen.
Bøjentan's Safira (Nara) og Sturla Østensen. Sturla ble så begeistret for Vegaprøven at han spontant bestemte seg for å gå inn med sponsormidler fra sitt firma Hagehuggern AS. Tusen takk! :)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 12:54

Hei. Jeg gir ut ett blad til veteraner I NSB opplag ca.120
Lurer på om jeg kan bruke gåsejakthistorien der?

...
08.09 | 04:09

Hei Martina, da fikk vel både du og din bror Stefan mer enn dere våget å drømme om? Zenta vant og Stefan var den gladeste vinner jeg har sett!

...
05.09 | 15:29

Jag är en jente fra Finland och min bror och hans hund KÄRRÅSENS ZENTA, ska delta i sin första Vega prov. Det är sååå spännande jag hoppas det går bra.
LYCKA TI

...
25.09 | 10:27

Hei! Jeg vurderer sterkt å skaffe meg en BFDB! Jeg må si at etter å ha lest hele artikkelen flere ganger blir lysten bare større og større! Vet du om en kennel?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE