Skogslogg 2011/2012-sesongen

Her føres det dagbok over både trening og jaktturer med Ares. Sesongen startet ved båndtvangens opphør 21. august. Logg fra Garmin Astro GPS hundepeiler; løpt distanse er i virkeligheten større.

24. oktober:
Ble en kort tur i skogen med Ares sammen med Hugo opp på heia, lenge siden Ares har løpt litt nå. Ble egentlig bare tull, to korte loser av ukjent opprinnelse, men sikkert elg. Den første blåset jeg han av, den andre ble bråstopp av seg sjøl etter 5 minutter, og jeg håper rett og slett at det var en elg som snudde seg og satte en støkk i Ares... La oss håpe han er kurert for elg, i såfall:)
Astro logg: 9 km, snittfart 7,7 km/t.

25/9 - 30/9 2011, Vegajakta

25/9: Slipp ved Floavatnet, 1,5 time i søk før uttak. Dyret dro nordover mot elva, tap. Ares att og fram over elva, mulig dyret dro østover rundt Floavatnet, Svein skjøt et dyr der, uvisst om det var losdyret. Ares tok ut nye dyr som gikk nordover, ble koblet i los.
Astro logg: 21 km, snittfart 8,3 km/t.

26/9: Slipp ved Holmvatnet, dyret gikk rett nordover og Ares ble koblet ved hovedveien nord. 
Astro logg: 3,5 km, snittfart 7,1 km/t.

Nytt slipp ved Holmvatnet, dyr som snek seg forbi alle postene og gikk i retning Marka/Moen. Ares blåst inn fra bakspor på 720 m avstand.
Astro logg: 5 km, snittfart 6,5 km/t.

27/9: Holand, Hugo skjøt geit for Ares. En time los, turet godt.
Astro logg: 13 km, snittfart 8,5 km/t.

28/9: Slipp Midt-Vega fra nordsida, Ares tok ut dyr som gikk mot Holmvatnet, dyret svømte over Holmvatnet, og Ares svømte etter i los. Ca 200-250 m bredt. Losen fortsatte, drøyt en time los totalt.
Astro logg: 13,5 km, snittfart 7 km/t.

30/9: En time harelos nord på Holand, Hugo skjøt hare. Kobling og flyttet til den vanlige plassen på Holand, hvos Ares gikk ca 75 minutter på rådyr før kobling/kveld.
Astro logg: 26 km, snittfart 8,5 km/t.

21. september:
Ut i skogen med arbeidskollega Unni og sønnen hennes på ettermiddagen, sør for Ranelva ved Storforshei. Vi hadde knapt fylt kaffekoppene da Ares nøstet et harebeite, ringet en runde rundt, fant utfoten og gnall i gang losen. Det gikk en time uten noterbare tap, før det ble skikkelig dødtap på veien. Haren hadde løpt flere hundre meter etter veien. Trivelig kveld uansett!
Astro logg: 12 km, snittfart 8 km/t.

20. september:
Jeg og Hugo dro opp på heia og fikk los i stereo. Thyra med rådyrlos og Ares med harelos på andre siden av veien:) 
Nytt slipp senere, da fikk begge ut igjen. Ares reiste over 2 km avgårde med ukjent losdyr (kanskje elg), men la av og kom baksporet inn, hvorpå han ble blåst inn og koblet. Flott kveld!
Astro logg: 15 km, snittfart 8,7 km/t.

15. september:
Kondisjonstrening for bikkja oppi Vatnadalen. I mer viltfattig terreng er det greit å teste søk og arbeidsvilje på bikkja, og sånn sett ble jeg veldig fornøyd med Ares. I skrålendt og kupert skogsterreng dro søket ut til 500 meter flere ganger i fine runder foran og rundt meg, og han stemplet innom med jevne mellomrom.
Han klarte jo dermed å finne noe å jage på også; først tror jeg det var et kull med skogsfugl, litt senere losa det en runde med noe annet, på Astroen kunne det se ut som en harelos, og på tampen så tok han ut noe 700 meter fra meg som gikk 3 km rett østover før han la av og kom inn. Sprek, glad og opplagt bikkje som kom inn til meg, kondisen er på rett vei.
Astro logg: 18 km, snittfart 7,6 km/t.

14. september:
Opp på Heia på ettermiddagen sammen med Hugo m/Thyra (og Thea). Litt vel tidlig for å håpe på los, men bikkjene trenger trim før Vegajakta om halvannen uke drøyt. Ares fikk ut ett eller annet likevel, antakelig hare, men losen varte ikke særlig lenge før det ble tap i veien igjen. Vi valgte fort å gi oss, da det ble vel mye biltrafikk på anleggsveien.
Astro logg: 10,5 km, snittfart 7,5 km/t.

11. september:
På Heia sammen med Jens Andreassen. Ares fikk raskt ut hare, men veitap. Så nytt uttak, og etter en stund kommer en revevalp opp på veien 10 m bak Ares, som ikke så den! Men revlos ble det, om enn mye av og på. Til slutt tok Ares ut en hare, som han holdt på med til han rett og slett ikke orka mer, formen er ikke på topp enda. 
Astro logg: 23 km, snittfart 6,5 km/t.
Ares støvsuger tørr grusvei i håp om å rette opp tapet.

28. august:
Hengte meg på Hugo som hadde lyst til å trimme Thyra. Varmt og langt på dag, så håpet om å få ut noe var labert. Det ble da heller ingen los, selv om det så ut som Ares jobba med en fot på tampen. Bikkjene orket ikke så mye i varmen, så det ble mest kaffekos og la bikkjene være litt løse. Trim er trim!
Astro logg: 5 km, snittfart 4,5 km/t.

27. august:
Ut og trente Ares igjen, denne gangen fikk vi ikke ut noe. Men han søkte veldig bra, dekket store områder og hadde veldig bra kontakt. Stempla innom ca en gang hvert kvarter før han slo ut igjen. Nydelig kveld i skogen også, godt og mildt.
Astro logg: 11 km, snittfart 5,6 km/t.

24. august:
På heia sammen med Stig Tore, Petter og Cita. Ares gikk ut i et stort søk på en kilometer i utstrekning, før han fikk uttak like ved meg. Ukjent losdyr som dro sørøstover, og da det nærmet seg E6 valgte jeg å stoppe han.
Fortsatte resten av kvelden med Cita, som fikk los i mørket på seinkvelden.
Astro logg: 6 km, snittfart 7,9 km/t.

21. august:
Dro opp til Heia sammen med Viggo, og fikk to hareloser med Ares. Den første gikk i et kvarter før dautap i vei og steinfylling. Neste slipp ble en los på 1t 25 minutter, godt fornøyd med den! Vi så aldri harene, men artig likevel:)
Astro logg: 21 km, snittfart 6 km/t.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 12:54

Hei. Jeg gir ut ett blad til veteraner I NSB opplag ca.120
Lurer på om jeg kan bruke gåsejakthistorien der?

...
08.09 | 04:09

Hei Martina, da fikk vel både du og din bror Stefan mer enn dere våget å drømme om? Zenta vant og Stefan var den gladeste vinner jeg har sett!

...
05.09 | 15:29

Jag är en jente fra Finland och min bror och hans hund KÄRRÅSENS ZENTA, ska delta i sin första Vega prov. Det är sååå spännande jag hoppas det går bra.
LYCKA TI

...
25.09 | 10:27

Hei! Jeg vurderer sterkt å skaffe meg en BFDB! Jeg må si at etter å ha lest hele artikkelen flere ganger blir lysten bare større og større! Vet du om en kennel?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE